Retusjer rynker, kviser og arr

Retusj bilde 2 tegning av virkning av fraksjonell laserRetusj utvider behandlingstilbudet og tilbyr nå en ny laserbehandling som forynger huden og reduserer rynker, kviser og arr.
Vi bruker en skånsom, men effektiv laser som varmer opp målrettet vev i underhuden uten å skade det øverste hudlaget.
Behandlingen starter kroppens naturlige mekanismer til å produsere nye hudceller, kollagen og elastin. Kollagen gjør huden stø og sterk, mens elastin gir huden smidighet og elastisitet.
Denne behandlingen strammer opp og forynger huden samt gir reduksjon og eventuell fjerning av:

  • fine linjer og rynker
  • dypere rynker
  • strekkmerker
  • reparasjon av solskadet hud i ansikt, på nakke, skuldre og hender
  • pigmentflekker
  • kviser
  • akne-arr
  • hyperpigmentering

Retusj bilde 4 ung og gammel hud tegning

Dersom du har noen spørsmål eller ønsker å bestille en time kan du sende oss en e-post på post@re-tusj.no eller sende oss en melding på Facebook.

 

 

 

 

Vi utfører en såkalt ikke-ablativ fraksjonert hudforyngelse. Du kan lese litt mer om det tekniske og forskjellen mellom ablativ og ikke-ablativ laser nedenfor.

Hva er ablativ og ikke-ablativ laser og hvordan fungerer de?
En laser er en høy-energi stråle av lys som kan rettes inn til visse områder eller vev i huden.
Ablative lasere (ikke vår laser) virker ved å fordampe de ytre lag av huden. Denne prosessen fører til at huden starter en større helbredelsesprosess, og øker kollagenproduksjonen.
Ikke-ablativ lasere (vår laser) fungerer ved å varme opp målrettede vev, uten egentlig å ødelegge det. Denne prosessen stimulerer kroppens kollagenproduksjonen for å fylle ut uønskede hudområder som fine linjer og rynker.
Prosessen med å styre en lyskilde for å målrette et valgt område av huden for å behandle det er teknisk kjent som «selektiv photothermolysis»; der «termo» refererer til «nedbryting av varme» og «photo» refererer til ‘lys’.

Hva er fraksjonert laser?
Med ordet «fraksjonert» mener man en oppdeling (fraksjonering) av en laserstråle ved hjelp av et glassfilter hvor dette fører til ekstremt mange små mikroskopiske laserstråler. Disse små strålene lager mange mikroskopiske sår i behandlingsområdet som går ned igjennom det øverste hudlaget. Behandlingen starter kroppens naturlige mekanismer til å produsere nye hudceller, kollagen og elastin. Kollagen gjør huden stø og sterk, mens elastin gir huden smidighet og elastisitet .
Fraksjonerte lasersystem er den seneste teknologien innen redusering av rynker da behandlingen har en stor effekt ved å produsere nytt kollagen.

Ikke – ablativ laser (ikke skjærende)
Ikke -ablativ laser er en nyere innføring i typer estetiske utstyr for hudforyngelse.
Disse laserne har lavere energinivå enn ablative lasere (som fjerner det ytterste laget av huden helt), og behandler i det dermale lag av huden uten å fjerne de ytre epidermale laget. Det vil si at laseren behandler lagene av huden under overflaten uten å skade overflaten for mye. Dette reduserer restitusjonsperioden etter behandlingen og reduserer antallet komplikasjoner som kan oppstå.
Laserens varme i det dermale nivået fører til at kollagen produseres, noe som bidrar til å redusere synligheten av linjer og rynker. Resultatene fra denne type prosedyre er mindre åpenbare enn de som kan oppnås med en ablativ laser(skjærende) hvor overflaten av huden er fjernet

Prosedyre
Huden blir først renset og emla (bedøvelse) kan også anvendes for å øke pasientens komfort under prosedyren.
Laseren føres så over overflaten av behandlingsområdet i en serie av horisontale og vertikale overlappende bevegelser inntil mild rødhet oppstår.
Kuldemaskin benyttes for ytterligere komfort.
Bedøvelsen vaskes umiddelbart etter behandling om den brukes.
Hudkrem appliseres i etterkant av behandlingen.
En typisk behandling av ansiktet tar ca 20-25 minutter.
I motsetning til ablative lasere, hvor en behandling er som regel nok må det flere behandlinger til for å oppnå optimale resultater.

 

Resultater

Optimal forbedring etter en fraksjonell behandling er vanligvis best synlig etter 2-3 måneder ettersom kollagen ombygging og hud innstramming fortsetter. Levetiden på resultatene kan sammenlignes med ablativ laser og som alltid er avhengig av fremtidig aldring, effekten av tyngdekraften og soleksponering.

 

Hva kan selektiv photothermolysis behandle?
Fraksjonert photothermolysis brukes for hudforyngelse/overflatebehandling, som inkluderer; reduksjon og eventuell fjerning av fine linjer og rynker, forbedring av dypere rynker, strekkmerker, reparasjon av solskadet hud på ansikt, nakke, skuldre og hender, reduksjon av pigmentflekker og kviser, akne arr og hyperpigmentering (områder med mørkere pigment eller brun flekker i huden).

 

Hva er risikoen og mulige komplikasjoner fra ikke ablative fraksjonell laser behandling?
Delvis photothermolysis gir rask helbredelse og minimal til ingen nedetid.
Prosedyren er normalt sett godt tolerert. Det kjennes som en mild prikkende eller brennende følelse. Kuldemaskin brukes for å redusere ubehag og om man har veldig sensitiv hud så kan emla krem kjøpes i forkant.
I flere timer etterpå huden vil føles stram og har utseendet av en solbrent hud. Huden vil fortsette å se rosa ut for 2 – 7 dager og en hevelse, som normalt er minimal, forsvinner etter 1 – 3 dager.
Huden helbreder seg selv og du kan oppleve at huden flasser litt.
Bivirkninger eller risiko er minimalt med denne type behandling og involverer typisk hevelse og rødhet. Det er en svært begrenset risiko for infeksjon eller arrdannelse.
Sammenlignet med ablative laser, synes det å være en redusert risiko for hyper- eller hypo- pigmentering (områder med mørkere eller lysere hudfarge) Dette antas å skyldes det faktum at deler av friskt vev blir holdt intakt mellom de behandlede områdene, i motsetning til med ablativ laser, noe som betyr at det ikke oppstår varig forandring i pigmentene.

Send oss en e-post på post@re-tusj.no eller en melding på Facebook for bestilling av time eller ved spørsmål.

Comments are closed