.

Ofte stilte spørsmål om laserbehandling av tatoveringer.

.

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Antall behandlinger du trenger er avhengig av blant annet av størrelse på tatoveringen, hudtype, fargene som er brukt, dybde på tatoveringen, plassering, alder på tatoveringen og ditt eget immunforsvar. Normalt vil du trenge mellom 6 og 12 behandlinger for å fjerne en tatovering helt, mens du vil trenge mellom 3 og 5 behandlinger med laser før du tar en cover-up.

Gjør det vondt?

En laserbehandlig beskrives best som om en stram strikk blir skutt mot huden gjentatte ganger. Vi minimerer smerten ved å bruke vi en spesiallaget kjølemaskin som kjøler ned huden ved å blåse ut kald luft. En laserbehandling er langt fra så vondt som mange skal ha det til og ikke noe å grue seg til.

Hvordan forbereder jeg meg?

På behandlingsdagen er det en fordel å bruke komfortable klær som ikke gnisser mot tatoveringen. Er tatoveringen plassert i bukseliningen er det greit å bruke bukser som er løse. Her er et par andre tips du bør følge:

 • Sørg for at det tatoverte området er rent før timen din. Er området med tatovering hårete, er det en fordel å fjerne dette.
 • Unngå soleksponering før behandling, dekk gjerne til området og bruk høy solfaktor. Dette vil hjelpe mot pigmentering.
 • Ikke innta ibuprofen eller lignende preparater før behandling. Har du noen autoimmune sykdommer, er gravid, pigmenteringsproblemer,
aktiv akne, vorter, ustabil diabetes, active rosacea eller andre
udiagnostiserte lesjoner, bør man vurdere om tidspunktet er riktig for laserbehandling. Har du andre infeksjoner bør timen avbestilles..
Hva skjer under selve behandlingen?
 • Behandlingen utføres av autorisert helsepersonell som har spesiell utdannelse på bruk av laser i samarbeid med leverandøren og hudlege. Vi bruker den mest effektive og best dokumenterte lasermaskinen på markedet, Lutronic Spectra Q-Switched Nd: Yag. Laseren skyter en kort laserpuls mot blekkmolekylet slik at det fragmenteres i mindre biter og fraktes ut av kroppen gjennom imunforsvaret.
 • Før og under behandlingen vil vi nedkjøle det hudområdet som blir behandlet. Dette for å lette smertene og lindre betennelsesreaksjoner som måtte oppstå pga. varmeutvikling. Vi benytter oss av en kjølemaskin som ble utviklet for dette formålet – Zimmer Cooler.
Hvordan går jeg fram?

Når du har bestemt deg for å ta en cover-up anbefaler vi at du tar direkte kontakt med ditt favoritt-tattoostudio. Der kan de gi deg råd og veiledning om hva du bør gjøre med din tatovering. I enkelte tilfeller kan tatovøren utføre cover-up uten at du trenger laserbehandling i det hele tatt, men mest sannsynlig vil de fortelle deg at sluttresultatet blir bedre dersom du tar noen runder med behandling hos Retusj først. Det er heller ikke sikkert at du trenger å laserbehandle hele tatoveringen.  Snakk med tatovøren din om motivet du ønsker, kanskje holder det å behandle kun deler av tatoveringen med laser? Dersom du ikke kjenner noen tatoveringsstudioer men heller ønsker at vi skal sette deg i kontakt med et av våre dyktige samarbeidende tatoveringsstudioer, gjør vi gjerne det.

Hvor lenge varer en behandling?

Det går mye raskere å fjerne tatoveringer enn å ta tatoveringer. Normalt tar en behandling mellom 10 – 30 minutter, avhengig av størrelsen på din tatovering.

Hva koster det?

Prisliste pr behandling:

 • Prøvebehandling: 650
 • Liten tatovering (under 5×5 cm): 1100 kr
 • Medium tatovering (mellom 5×5 og 10×10 cm): 2200 kr
 • Stor tatovering (mellom 10×10 og 15×15 cm): 3300
 • Ekstra store tatoveringer (over 15×15 cm): Behandlingen må deles opp
Hva innebærer gratis konsultasjon?
 • På konsultasjonstimen vil du møte en hyggelig autorisert helsearbeider med spesialutdanning i laserbehandling, som gjør en grundig vurdering av din tatovering. Behandleren vil undersøke tatoveringen etter den internasjonalt anerkjente Kirby Desai Scale. Denne gir deg informasjon om forventet resultat og pris. Du vil bli stilt spørsmål om sykdommer, allergier, generell helsetilstand, og om du bruker noen medisiner og lignende. Det vil også bli tatt et bilde av tatoveringen din for senere sammenligning.
 • Du vil bli informert om risikoen ved laserbehandling, og du vil måtte underskrive en samtykkeerklæring om at du gjør behandlingen på eget ansvar. I noen tilfeller vil vi være nødt til å si nei til å behandle deg dersom vi tror at behandlingen kan være farlig for deg. Når alt er undersøkt og klart får du tilbud om å gjøre en prøvebehandling av et lite område av tatoveringen din. Vi gjør dette for å forsikre oss om at du ikke reagerer negativt på behandlingen, før vi behandler et større område. Når dette er gjort setter vi opp time til din første behandling.
Hva skjer etter behandling?

Du vil få et skjema som forteller om de viktigste tingene du bør gjøre mellom hver behandling. Her er en oversikt over hva du kan forvente.

 • Enhver laserbehandling lager et superfisielt hudsår. Etter 8 – 72 timer får man ofte noen blemmer og skorper. Blemmer er helt normalt og kan vare fra 1 – 2 uker eller mer. Blemmer heler veldig bra og er en del av den naturlige helingsprosessen. Blemmer indikerer at immunsystemet jobber i området og har startet med å fjerne blekkpartiklene fra tatoveringen. Det er også naturlig at blemmene å punkterer, dette hjelper i mange tilfeller huden å hele raskere.
 • Det behandlede området kan ofte bli litt rosa og blast etter at skorpene deler seg. Arrdannelse kan skje, men dette forekommer ytterst sjelden. Pigmentendringer skjer noen ganger i etterkant av behandling, men går i de aller fleste tilfeller over etter 4 uker.
 • Helingsprossesen er som oftest over etter 4 uker.
 Vi anbefaler at du holder det behandlede området rent og tørt mens det heler. To timer etter behandlingen kan du dusje igjen. Bad, boblebad, basseng o.l anbefales ikke så lenge det er blemmer og skorpe. Dette kan medføre høyere infeksjonsfare.
 • Trening er ansett som trygt etter behandling, kan også være positivt da det øker blodgjennomstrømmingen slik at blekkpartiklene fraktes raskere ut av kroppen.
 • Skulle området se infisert ut, du opplever et uvanlig ubehag eller blødning eller har andre komplikasjoner så må du ta kontakt med oss med en gang. Har du en ekstrem reaksjon bør du søke medisinsk hjelp med det samme. Dersom det er noe akutt bør du umiddelbart oppsøke sykehus.

retusjlogobottom

Kontakt oss

Retusj / ELA Klinikken 

Olav Tryggvasons gate 49

7011 Trondheim


tlf: 45 79 07 04

post@re-tusj.no